fredag 29 april 2011

Filmläger

Vår skola deltar i ett filmprojekt Yo!BaNa. Eleverna i åk 3-4 får lära sig att göra film. Lärarna får fortbildning om film.
I mitten av april var vi på läger på Lemböte lägergård tillsammans med de andra åländska eleverna och lärarna som deltar i projektet.


Eleverna gjorde egna filmer. Under tiden fick lärarna lära sig mer om film i undervisningen. Sedan skulle filmerna redigeras.


Därefter var det dags att titta på filmerna som de olika grupperna hade gjort både under lägret och tidigare i skolorna.


Nya Åland var på besök och skrev om lägret.

Till sist var det dags att alla samlades innan de två lägrerdagarna avslutades. Det var ett lyckat och roligt läger. Vädret var också toppen.

onsdag 27 april 2011

Vårstädning

Veckan före påsk var hela skolan ute och städade på skolgården, längs vägen från branddepån till butiken, längs gång- och cykelvägen till bostadsområdet, runt kyrkan och nere vid stranden. Det hittades en hel del sopor som någon har slängt eller sådant som blåst omkring.

Här är en del av det som hittades, men det blev många plastkassar, kanske 15-20st. Tillbaka vid skolan sorterades alla sopor i våra sopsorteringskärl och en del fördes också direkt till återvinningsstationen.

torsdag 21 april 2011

Vårblommor

Vi har gjort tygblommor på textilslöjden med åk 1-4.




Här finns beskrivning på hur man gör. Sätt en säkerhetsnål eller broschnål på baksidan så att du kan sätta fast blomman där du vill. Eller sy fast den.

Någon hann också göra en knappblomma. Limma en bit filt på baksidan och sätt i en nål så kan du fästa den på jackan eller väskan.

tisdag 19 april 2011

Matpalatset

Nu har vår matsal fått namn efter förslag och röstning bland elever och personal.
I fredags var det invigning och bandet klipptes.



Så småningom ska det bli en annan skylt.



Något gott var glass till efterrätt.


måndag 18 april 2011

Barnens litteraturdagar

Förra veckan var det Barnens litteraturdagar på Åland. Vi hade besök av flera författare till vår skola. Vi hade också gäster, elever och lärare, från Föglö, Sottunga och Kökar.
Ann-Christine Waller och illustratören Anni Vikberg från Åland berättade om sina böcker om kollorna. Vi har läst och pratat om åländska ord och uttryck före besöket.


Eleverna i åk 1-2 fick också träffa Helena Bross som berättade om hur hon hade det i skolan och om sina böcker.


De äldre eleverna fick träffa Petrus Dahlin. Det var spännande att höra honom berätta om sina deckarböcker.