måndag 17 september 2012

Loppis

På onsdagen hade vi loppis i skolan. Eleverna har haft med saker hemifrån att sälja. Pengarna går till Röda Korsets Hungerdagsinsamling.


Det är mycket matteträning då vi arbetar med loppisen. Varorna ska prissättas och det blir diskussion om vad som är rimligt pris.
Några elever turas om att sköta kassan och ta betalt. Där blir det träning att räkna ihop vad varorna kostar och ibland måste man ge växel tillbaka då någon kommer med sedlar.
För de yngre eleverna är det bra att fundera över om pengarna i börsen räcker till det som man vill handla.
Eleverna tycker att det är roligt med vår nu mångåriga tradition med loppis. Och dessutom lär de sig att ge av sitt överflöd i stället för att kasta bort saker. De lär sig också att det går bra att handla begagnade saker, vilket är helt i linje med vårt Grön Flaggarbete och hållbar utveckling.
De elever som var med på kvällens försäljning hade nog hoppats på lite flera kunder så nästa år får vi nog tänka på att hur vi ska locka hit dem.

torsdag 13 september 2012

Såpbubblor

En solig dag var vi ute och blåste såpbubblor.



En del bubblor blev små och en del stora.



En del flög iväg långt bort över dagistaket.

onsdag 12 september 2012

Superhjältar

Förra veckan hade vi en superhjältedag i klassen. Vi läste Artur är superhjälte av Pernilla Lindroos. En del var också utklädda till superhjältar.






Superlärarna var också med.



Alla är superhjältar på sitt eget sätt.

Skrivet av Hanna och Agneta